Julcseeka mentes vegan somlói galuska recept a gabonamentesből

Piskóta Recept:
- 410g Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt rendelhető )
- 20g paleolet sütőpor (sütőpor itt rendelhető )
- 36g friss citromlè
- 180g kókuszviràg vagy datolya cukor ( kókuszvirág cukor itt, datolya cukor itt)
- 140g folyékony kókuszolaj ( kókusz olaj itt )
- 452g tisztìtott vìz (reális árú víztisztító készülék itt )
- 2g vanília por
- Izlès szerint karobpor
Piskóta elkèszìtèse:
A hozzàvalókat kézi habverővel keverjük csomómentesre. Ìzlès szerint egy rèszèbe keverhetünk kicsi karobport is. Sütőpapírral bèlelt tepsibe vagy szilikon tepsibe öntsük. Ideális tepsi mèret: 22*20 cm. Előmelegìtett sütőben, alsó felső sütèssel, hőlègkeverès nèlkül, 190-200 fokon tű próbàig süssük, sütőtől függően kb. 30 percig, de a tűpróbàra hagyatkozzunk.
Amìg sül a piskóta, kèszìtsük el a Julcseekàs drogmentes “csoki” màzat. Az alapanyagokat melegìtsük fel, ès kavarjuk csomómentesre
- 50g kókuszszìr (kókuszolaj itt )
- 50g èdes karobpor
- 260g tisztìtott vìz ((reális árú víztisztító készülék itt )
- 70g kókuszviràg cukor ( kókuszvirág cukor itt ) vagy ìzlès szerinti èdesìtès
Kèszìtsünk vegan, mentes vanìliás pudingot, ìzlès szerint. Èn 2 csomag Vegan èlèskamra vanìliás pudingot hasznàlok
Kèszìtsük el a habot is:
- 200 ml kókuszkrém ( kókuszkrém itt )
- èdesìtèsnek ìzlès szerint nyers mèz
- egy evőkanál tápióka keményítő
Verjük habbà a kókuszkrèmet, ha megtörtènt keverjük hozzà a tàpiokát. Akár habzsàkba is tölthetjük, de simán csak kanalazhatjuk is.
Rètegeljük a somlói hozzávalóit. Piskóta, vanìlia puding, karobos máz, piskóta, vanìlia stb.. A tetejère tegyük a habot, szórjuk meg reszelt dióval és csorgassunk rà karobos màzt.