Julcseeka mentes , hó kifli recept a gabonamentesből 2 féle

Hozzávalók:
- 220g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( lisztkeverék itt rendelhető )
- 10g frissen facsart citromlè
- 140g olvasztott méz vagy ízlés szerint más édesítés
- 45g tisztìtott víz, száraz édesítő esetén kb. 285g víz ( reális árú víztisztító készülék itt )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
- 100g folyékony kókuszolaj ( itt rendelhető )
Zsírcsökkentett recepthez hozzávalók:
- 220g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt rendelhető )
- 10g frissen facsart citromlè
- 140g olvasztott méz vagy ízlés szerint más édesítés
- 60g tisztìtott víz , száraz édesítő esetén kb. 285g víz ( reális árú víztisztító készülék itt )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
- 50g folyékony kókuszolaj ( itt rendelhető )
Tölteléknek mentes szilvalekvár
Elkészítése:
A tésztát gyúrjuk jól át alaposan. Nyújtsuk ki téglalap alakura, vagdossuk fel kb. 6cm szélesre a csíkok közepére tegyünk szilvalekvár csíkokat. A munkapultról késsel válasszuk el a munkapultról. A két szélét középen illesszük és ragasszuk össze. majd hengerező mozdulattal mint mikor pl.a nudlit készítjük görgessük át, hogy szép henger formája legyen, majd késsel daraboljuk tetszés szerinte méretre. vagy formázhatunk belőle kifli alakot is.




Előmelegített 190 fokos sütőbe süssük aranybarnára kb. 13 percig Sütés után forgassuk meg szőlőcukorba vagy por kókuszvirág cukorba ( daráld le a kókuszvirágcukrot) .




