Julcseeka mentes bejgli recept a gabonamentesből 2 féle
Hozzávalók világos, puha tésztához, ami a hagyományos bejglin is túl tesz :)
- 155g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( lisztkeverék itt rendelhető )
- 8g paleolèt citromsav mentes sütőpor ( itt rendelhető )
- 4g frissen facsart citromlè
- 88g méz ( a mézet meg kell olvasztani folyékony állagúra )
- 135g tisztìtott víz ( reális árú víztisztító készülék itt rendelhető )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
Hozzávalók, száraz édesítővel készült tésztához (barnább tészta)
- 155g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt rendelhető )
- 8g paleolèt citromsav mentes sütőpor ( itt rendelhető )
- 4g frissen facsart citromlè
- 60g kókuszvirág cukor vagy datolya cukor ( itt rendelhető )
- 142g tisztìtott víz ( víztisztító készülék itt rendelhető )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
Figyelem! Ha te eritritet használsz, amit nem igen javaslok, mert tönkreteszi a bélflórát, de ha ennek ellenére is azzal édesítesz, az eritrit vizzé válik gyúrás közben, ezért kevesebb vízzel készíts, vagy utána lisztezd.
Mákos töltelékhez hozzávalók:
- 100g darált mák
- 45g tisztított víz
- 1,5g fahéj
- 30g kókuszvirág cukor
- 23g lekvár
- pár csepp citromlé
- reszelt citrom héj ízlés szerint
Diós töltelékhez hozzávalók:
- 170g darált dió
- 27g tisztított víz
- 1,5g fahéj
- 30g kókuszvirág cukor
- pár csepp citromlé
- reszelt citrom héj ízlés szerint
Elkészítése:
A tészta hozzávalóit gyúrjuk alaposan össze, pihentessük 25-30 percet. Közbe készítsük el a választott tölteléket.
Töltelék készítése:
A vizet forraljuk fel az édesítővel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal egy pillanatra, majd öntsük rá a mákra vagy a dióra és keverjük össze.

Pihentetés után nyújtsuk ki h22x sz23cm téglalapra.


A tölteléket helyezzük el a tésztán az alábbi módon. A tetején és a szélén ne legyen töltelék az elején a tésztánál közvetlen.


A két oldalát hajtsuk fel az alábbi módon:


Majd alulról kezdjük el felfelé tekerni jó szorosan lehetőleg kör alakra ne oválisra.




Kenjük meg a tetejét baracklekvárral, a tetejére szúrjunk pár lyukat, a diósra tegyünk pár darab diót.


200 fokos előmelegített sütőbe, szilikonos sütőlapra helyezve ( itt rendelhető ) süssük kb. 30 percig. Mivel minden sütő erőssége más és más, ezért a bejglinket figyeljük, mint az időt első sütésre, aztán jegyezzük meg mennyi ideig sült, mert egyik pillanatban még világos a másikban már leégett. (tapasztalat) A kókuszvirág cukros barnább lesz!




Hagyjuk teljesen kihűlni majd csak az után szeleteljük, mert vizes lesz a tészta.





Kókuszvirág cukros tésztával ilyen a bejgli belseje: (nekem a mézes egyáltalán nem reped szét, a kókuszvirágcukros egy kicsit) Telefonról a képre kattintva tudod nagyítani.


