Julcseeka vegán gabonamentes édes csiga recept
Fahéjás csiga
Ebből a receptből bármilyen vegan túrós pèksütemènyt is el tudsz kèszìteni, buktàt, csigàt stb..
Hozzávalók, száraz édesítővel készült tésztához (barnább tészta)
- 175g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt rendelhető )
- 9g paleolèt citromsav mentes sütőpor ( itt rendelhető )
- 11g frissen facsart citromlè
- 60g kókuszvirág cukor (kókuszvirág cukor itt ) vagy datolya cukor ( itt rendelhető ) )
- 150g tisztìtott víz (reális árú víztisztító készülék itt )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
Figyelem! Ha te eritritet használsz, amit nem igen javaslok, mert tönkreteszi a bélflórát, de ha ennek ellenére is azzal édesítesz, az eritrit vizzé válik gyúrás közben, ezért kevesebb vízzel készíts, vagy utána lisztezd.
Elkèszìtèse:
A tèszta hozzávalóit gyúrjuk jól össze,majd pihentessük 20 percig. Addig készítsük el a krèmünket.
A tésztát pihentetés után munkapulton gyúrjuk jól àt, formàzzuk kedvünk szerint, töltsük meg a krèmmel. Tehetjük szilikon mentes sütőpapírra 190 fokos előmelegített sütőben süssük 15-20 percig. Ne süssük barnàra, mert akkor szàraz lesz.
Én egészben szoktam egyébként megsütni , nem vágom fel csigákra ,hanem egyben megsütöm így egy ,,csokis ,,/fahéjás kalácsot kapunk :)
Brutál finom , 1.5 adagot szoktam egyszerre sütni :)
Fahéjás /vagy ,,csokis ,, szósz ötlet:
-kókuszvirág cukor
-fahéj vagy karob por ( attól függ ,hogy fahéjas vagy ,,csokis,, csigát akarunk )
-nagyon pici tisztított víz
-kókuszolaj olvasztva