Julcseeka vegán gabonamentes formában süthető kenyér
A gabonamentes lisztkeverék csökkentett útifű tartalommal készül, azért, hogy az érzékeny bélrendszerűek nem fogyaszthatnak annyit , mint amennyi a legtöbb piacon lévő lisztkeverékekben vannak, mert vizet von el onnan ahol épp szükség lenne rá a regenerálódáshoz.
Éppen ezért a kenyeret a legnehezebb elkészíteni útifű nélkül. Ahhoz hogy szép levegős kenyeret kapjunk, ahhoz sokkal több útifűvet kell bele tennünk egy adag kenyérbe mint amennyi az egész 1kg os gabonamentes univerzális lisztkeverékben van. Ezért nagy kihívás volt a kenyér fejlesztése, de egészen jól sikerült. Fogyasszátok szeretettel ❤
Hozzávalók:
- 300g Julcseeka vegan gabonamentes univerzális lisztkeverék (lisztkeverék itt rendelhető)
- 16g foszfátmentes sütőpor (sütőpor itt rendelhető)
- 18g frissen facsart citromlé
- 10g parajdi só
- 340-350g tisztított víz (reális áru víztisztító itt elérhető)
- pici fokhagymapor ( elhagyható )
- Tetejére vöröshagyma granulátum (vöröshagyma granulátum pedig itt )
Elkészítése:
Száraz és nedves összetevőket külön mérjük ki, öntsük egymásba és jó alaposan keverjük össze, kézi habverővel. A víz mennyiségét a szerint válaszd ki, hogy milyen erős a sütőd, ha úgy véled, hogy gyengébb, mert vizesebbek maradnak a kisebb péksüteményeid is, akkor 340 g vízzel készítsd, ha erősebb a sütőd, akkor bátran mehet a 350g.
Minél több vizet teszünk bele, annál magasabb és puhább kenyeret kapunk 200-210 fokos előmelegített sütőbe kb. 50 percig süssük.
Fagyasztható sülés után, kihűlt állapotban, szeletekre vágva.