Julcseeka mentes vegán almàs pite

Hozzàvalók a hozzàadott zsìrmentes recepthez (puhàbb tèszta)
Tèsztához:
- 220g Julcseeka Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt tudod megrendelni )
- ízlés szerint kókuszviragcukor vagy datolya cukor, én 80g kókuszviràgcukorral kèszìtettem
- 2g vanìlia por
- 6g paleolèt sütőpor ( itt tudod megrendelni )
- 100 kókuszkrèm ( itt rendelhető)
- 30g tisztìtott vìz ( ezzel kèszìthető)
- 18g frissen facsart citromlè
Tèsztához:
Hozzàvalók ropogósabb tésztához:
- 220g Julcseeka Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt tudod megrendelni )
- ízlés szerint kókuszviragcukor vagy datolya cukor ,én 80g kokuszviràgcukorral kèszìtettem
- 2g vanìlia por
- 6g paleolèt sütőpor ( itt tudod megrendelni )
- 60g tisztìtott vìz (itt tudod megrendelni)
- 18g frissen facsart citromlè
- 80g folyékony kókuszolaj
Töltelèkhez hozzávalók:
- 490g reszelt, levètől ki nyomkodott alma
- ìzlès szerint èdesìtès, én 50g kókuszviràgcukrot tettem bele
- 5g mentes fahèj ( itt rendelhető)
Elkèszìtèse:
Az almàkat hàmozzuk meg, reszeljük le, vagy kèses aprìtóba aprìtsuk durvàra. Jól nyomkodjuk ki a levèt, a levèt igyuk meg. A levètől ki nyomkodott almàba tegyük bele az èdesìtèst és a fahèjt. Keverjük össze.
A tesztàhoz a száraz és a nedves összetevőket külön mèrjük ki ( a kókuszkrém vagy a kókuszolaj menjen a tésztába) majd öntsük össze és jól gyúrjuk àt. A tesztàt vàlasszuk kettè. Az egyik tesztàt helyezzük a szilikon vagy sütőpapírral bèlelt tepsink aljàra. Kb. 20-21 cm és mèretű legyen.Az alsó tesztàra tegyük rà a töltelèket. A másik tesztàt pedig munkapulton nyújtsuk ki megfelelő mèretűre, és sodrófa segitsègèvel tegyük a töltelèkre.
Előmelegìtett 190 fokos sütőben, lègkeverès nèlkül süssük aranybarnàra, kb 25-28 percig, de első sütèsnèl inkább figyeljük a szìnèt, mert minden sütő máshogy süt.

