Julcseeka mentes, vegan kapros-túrós kalács /csiga

Ebből a receptből készíthetünk kalácsot és csigát is egyaránt :)
Tészta hozzávalók:
-156 g Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék itt rendelhető
-10 g foszfátmentes sütőpor
-14g frissen facsart citromlé
-4g parajdi só ( itt tudod megrendelni ) A parajdi só az összes sók közül a legkevesebb nehézfémet tartalmaz!
-160g tisztított víz ( korrekt áru viztisztítót itt tudsz rendelni )
A nedves és száraz összetevőket mérjük ki külön , majd öntsük egybe, jól gyúrjuk össze és hagyjuk pihenni a tésztát kb 15 percig . Amíg pihen a tészta , készítsük el a túrós tölteléket.
Ha kész a tészta , nyújtófával nyújtsuk ki , majd töltsük meg a ,,túrós,, töltelékünkkel és tekerjük fel.
Ha kalácsot szeretnénk hagyjuk egybe, ha csigákat akkor vágjuk karikákra .
Sütés :
Előmelegített sütőben ,
Kalács esetén: 190 fokon alsó-felső sütésen süssük légkeverés nélkül kb 25-27 percig
Csiga esetén : 190 fokon alsó -felső sütésen süssük légkeverés nélkül kb 15-20 percig ( ne süssük barnára mert akkor száraz lesz )
Túrós töltelék hozzávalók ( vegan ):
-80 g Julcseeka sütésálló túrókrém alappor itt rendelhető
-200 g növényi tejszín ( én kara vagy cocomas kókusz tejszínnel szoktam készíteni )
-9 g parajdi só
-8 g friss bio citrom leve
-40-45 g tisztított víz
-friss (vagy fagyos ) kapor
-2-3 gerezd fokhagyma ( belereszelve )
-pici bors
Szezámmaggal megszórhatjuk a tetejét sütés előtt :)
Kész kalács
Ha felvágjuk karikákra akkor sült kapros-túrós csigákat kapunk ♥ Ízlés szerint kinek mi a szimpatikus
Sült Kapros-Túrós kalács készen :)
Jóétvágyat ♥