Julcseeka vegan sült túrós batyu a gabonamentes univerzális lisztkeverékből

A gluténmentes tésztához a Julcseeka bejgli tészta receptet használjuk :)
( én a mézes változatot szoktam készíteni )
Hozzávalók világos, puha tésztához, ami a hagyományos bejglin is túl tesz :)
- 155g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( lisztkeverék itt rendelhető )
- 8g paleolèt citromsav mentes sütőpor ( itt rendelhető )
- 4g frissen facsart citromlè
- 88g méz ( a mézet meg kell olvasztani folyékony állagúra )
- 135g tisztìtott víz ( reális árú víztisztító készülék itt rendelhető )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
Hozzávalók, száraz édesítővel készült tésztához (barnább tészta)
- 155g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( itt rendelhető )
- 8g paleolèt citromsav mentes sütőpor ( itt rendelhető )
- 4g frissen facsart citromlè
- 60g kókuszvirág cukor vagy datolya cukor ( itt rendelhető )
- 142g tisztìtott víz ( víztisztító készülék itt rendelhető )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
Figyelem! Ha te eritritet használsz, amit nem igen javaslok, mert tönkreteszi a bélflórát, de ha ennek ellenére is azzal édesítesz, az eritrit vizzé válik gyúrás közben, ezért kevesebb vízzel készíts, vagy utána lisztezd.
Mentes vegan sült túró töltelék recept:
- 80 g Julcseeka sütésálló túrókrém alappor itt rendelhető
- 200 g növényi tejszín ( én kókusz tejszínnel készítettem )
- 80 g méz ( vagy tetszőleges édesítés )
- 5 g friss citromlé
- ízlés szerint bio citrom reszelt héja
- vanília örlemény ( elhagyható)
egy pici vizet is lehet tenni bele a végén látjuk mennyit vesz fel .
Elkészítési javaslat: Az alapport keverjük el a kókuszkrémmel, vízzel, édesítéssel , vaníliával. Tegyünk bele ízlés szerint mazsolát és reszeljünk bele citromhéjat,kenjük meg vele a sütésre váró süteményünket, pl túrós csiga.
Elkészítési javaslat :
Ha elkészültünk a tésztával és a túrós töltelékkel akkor nyújtsuk ki a tésztát , vágjuk kockákra majd töltsük meg a töltelékkel és formázzunk batyu formákat .
A 4 sarkát húzzuk középre és zárjuk be a tetejét középen :)
190 fokos előmelegített sütőben süssük alsó-felső sütésen légkeverés nélkül sütő erősségétől függően kb 22-25 percig , de látjuk mikor már szépen megsült :) az első sütést figyeld .
Jóétávgyat ♥