Julcseeka sült túrós-meggyes linzer

Készítsük el a linzer tészta alapot a Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverékből
Az első recept olyan mint a hagyományos, mivel a linzer az zsíros így ez a recept is zsíros de még így is kevesebb zsírt tartalmaz mint a hagyományos:
Hozzávalók:
- 220g vegan Julcseeka Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( lisztkeverék itt rendelhető )
- 10g frissen facsart citromlè
- 140g olvasztott méz vagy ízlés szerint más édesítés
- 45g tisztìtott víz , száraz édesítő esetén kb. 185g víz ( reális árú víztisztító készülék itt )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
- 100g folyékony kókuszolaj ( itt rendelhető )
Zsírszegény recepthez hozzávalók:
( puhább verzió érdemes vékonyabbra nyújtani)
- 220g Julcseeka vegán Gabonamentes univerzàlis lisztkeverèk ( lisztkeverék itt rendelhető )
- 10g frissen facsart citromlè
- 140g olvasztott méz vagy ízlés szerint más édesítés
- 60g tisztìtott víz méz esetén , száraz édesítő esetén kb. 185g víz ( reális árú víztisztító készülék itt )
- 1g vanília por
- Ízlés szerint reszelt citromhéj is kerülhet bele, de elhagyható
- 50g folyékony kókuszolaj ( itt rendelhető )
Julcseeka sütésálló túrókrém alappor recept :
- 80 g Julcseeka sütésálló túrókrém alappor itt rendelhető
- 200 g növényi tejszín ( én kókusz tejszínnel készítettem )
- 80 g méz ( vagy tetszőleges édesítés )
- 5 g friss citromlé
- ízlés szerint bio citrom reszelt héja
- vanília örlemény ( elhagyható)
egy pici vizet is lehet tenni bele a végén látjuk mennyit vesz fel a kókuszkrém vagy egyéb növényi tejszínek változatától függően :)
A hozzávalókat alaposan gyúrjuk össze majd szilikonos sütőformába helyezzük
Kenjük meg vékonyan a sütésálló túrókrémünkkel majd tegyük rá a fagyos meggyet
Majd tegyük a meggyre a túrókrémünk nagyobbik részét
190 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük alsó felső sütésen , légkeverés nélkül , de sütő erősségétől függően figyeljük az első sütést :)
Glutén, tej, tojás , cukor mentes mennyei desszert :)
Jóétvágyat ♥