Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

1.Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék- Vegán

Julcseeka mentes zserbó a gabonamentesből

2021.12.15 13:24
Julcseeka mentes  zserbó a gabonamentesből

Hozzávalók:

Karob mázhoz:

Elkészítése:

 

A tészta hozzávalóit össze gyúrjuk alaposan. Hagyjuk hagyni pihenni 25-30 percig. Addig készítsük el a mázat, a hozzávalókat melegítsük össze.

A tésztát válasszuk 4 egyenlő részre, gyúrjuk át őket külön. Két sütőpapir között nyújtsuk ki tepsi méretűre. ( ideális méret 22x20cm) Alsó sütőpapir segítségével borítsuk a tepsi aljára. Kenjük meg lekvárral, szórjuk meg édesítős darált dióval. Nyújtsuk ki az újabb réteg tésztát, borítsuk a a diós rétegre, kenjük meg lekvárral, szórjuk meg édesítős dióval és mehet rá a harmadik réteg tészta. Azt ismételten kenjük meg lekvárral, szórjuk meg édesítős dióval és fedjük le az utolsó réteg tésztával. Szurkáljuk meg.

180 fokos előmelegített sütőbe tegyük be sülni kb. 30-35 percig. Figyeljük és ha már így néz ki vegyük ki, ha még nem, picit süssük tovább. Nem minden sütő egyforma erősségű.

A felső tészta az ahogy sül, úgy kezd összébb menni, ez a normális. Míg sül, addig készítsük el a mázat a tetejére.

Ha a tészta megsült, mielőtt kivennénk a tepsiből hagyjuk hűlni egy picit, hogy kézzel meg tudjuk fogni. Vegyünk elő egy tálcát és arra fordítsuk rá a süteményt, úgy hogy az összement teteje legyen alul. Kenjük meg a mázzal és 1 napig hagyjuk hűtőben, hogy az ízek összeérjenek, majd szeleteljük fel. A kókuszolaj kicsapódhat a mázon másnapra, semmi gond, néha nekem is előfordul.

Mellékízmentes, pont mint az eredeti ha mézzel készíted, kompromisszum nélkül ❤