Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

Kittiről

Kitti története

2021.06.16 13:28
Kitti története

Sziasztok! 

Nyitrai Kittinek hívnak, én vezetem ezt az oldalt és a Julcseekás tudatos lisztek az én felügyeletem alatt állnak, hogy Julcseeka sokkal jobban tudjon koncentrálni a fontosabb feladatira.

Nincs külön blogom, így itt egy helyen lesznek a termékek, a hozzá tartozó receptek, a problémás összetevőkről lévő összefoglaló és így a ,,blog,, helyettesítő bemutatkozásom is.

Szeretném ha megismernétek a történetem, mivel biztos vagyok benne, hogy sokan magatokra fogtok ismerni belőle és tudtok általa reményt szerezni. 

Kezdjük egy rövid bemutatkozással!

24 éves koromig teljesen átlagos életet éltem, kivéve a sok egészségügyi problémát. Az iskolák elvégzése után Dublinban éltem, egy szállodában dolgoztam felszolgálóként. Imádtam kint élni, viszont a vírus helyzet miatt úgy alakult, hogy haza költöztem 2020 márciusában. És milyen jól tettem! Nem akartam igazából hazaköltözni ... de az ÉLET mindig jobban tudja mi jó nekünk mint mi magunk, ez most is bebizonyosodott. Csodálatosan alakult a tavalyi évem. Lássuk csak miért is?  

Világkorát élik a:

-krónikus és autoimmin betegségek,

-étel allergiák/ intolernciák,

-cukorbetegség, 

-pajzsmirigy problémák, 

-szív-és érrendszeri betegségek, 

-elhízás.  

Emberek milliói szenvednek egészségügyi  problémáiktól, rengetegen járnak orvosról orvosra válaszokat keresve-kutatva, hogy mi lehet a bajuk, hogyan tudnának meggyógyulni? Az esetek többségében válasz nélkül maradnak, vagy éppen kapnak választ csak GYÓGYULÁST NEM.

Ha cukorbetegséggel diagnosztizálnak, mi a megoldásuk?

Egyél húst és zöldségeket, szúrjál inzulint és hagyd el a cukrot és gyümölcsöket. A lehető legrosszabb javaslat amit adhatnak! Örökre cukorbeteg maradsz ha ezt követed  . 

Ha pajzsmirigy problémád van, mi a megoldás? Hormonokkal tömnek tele.  Abszúrd. 

A szív-és érrendszeri problémák a sűrű piszkos vértől és zsírtól alakul ki. (A C vitamin hiányát is érdemes megemlíteni).  Senki nem mondja, mikor emberek milliói kapnak stroke-ot, agyvérzést és hasonlókat, hogy mit kéne tenni, hogy ezek mind megelőzhetőek legyenek. 

Az elhízás is egy komoly világ probléma. Pedig nincs trükk, ámítás és csodaszerek. Ha tudjuk, hogyan működik a szervezetünk egy másodpercig nem kell attól aggódnunk, hogy túlsúlyosak leszünk. Nem szükség hozzá SEMMI csodapor, kapszula vagy lötty. Szimplán a tudatos táplálkozásban rejlik a megoldás. 

Nézzük akkor, hogy sodort az élet oda ahol most vagyok??? 

Egyszerű. Mindennek az alapja a BETEGSÉGEIM voltak. Ha nem lettem volna beteg, biztosan nem kerestem volna a természetes megoldást. Biztosan nem szorultam volna rá a minden mentes lisztkeverékekre és így Julcseekát sem ismertem volna meg, és a lisztkeverékek nem kerülhettek volna hozzám ha nem ismerjük meg egymást.

Nagyon sok egészségügyi problémám volt, amin egyetlen egy orvos sem tudott segíteni. 

Sokat voltam beteg kiskoromba, mindig antibiotikummal tömtek,  utána anya megelégelte, ELÉG. Ez nem megoldás. 2. osztályos koromba, ezért kivették az orrmandulám. Majd 14 éves koromba amikor már megint 4 kereresztes, véres vizelettel kertültem kórházba, úgy döntöttek  akkor kiveszik a torok mandulám is. (Persze mondanom sem kell a megoldás nem ez lett volna...hanem kideríteni, mi okozza a tüneteket)

2 mandulával kevesebbel sem lettem sokkal jobban tartósan.

 

24 éves koromig a következő problémáktól szenvedtem:

BETEGSÉGEIM:

-felfázások, nőgyógyászati problémák, menstruációs zavar 

-erős, migrénes fejfájások már 15-16 évesen is  (hánytam is tőle) 

-gyulladt aknés pattanások (az áll részen leginkább)

-puffadás

-étel allergiák (tej, tojás, borsó, mogyoró) 

-kezdődleges pajzsmirigy problémák (enyhe súlygyarapodás) 

-vizesedés 

Szerintem ez bőven sok egy fiatal lánynak, és biztos vagyok benne, hogy nagyon sokan vannak hasonló helyzetben még ha annyira nem is merik felvállalni és nem beszélnek róla. A probléma ÉL és NEM normális így élni. 

RENGETEG pénzt költöttünk el teljesen feleslegesen. Magán orvosokra főleg. 

-nőgyógyászok (vagy 6-8 különböző magán orvos. Eredménytelen!) 

-bőrgyógyászok (pattanások, aknék miatt) 

-neurológusok (migrén miatt) 

-MR, CT, izotóp vizsgálat (migrén miatt) 

-urológus  (felfázás) 

-vérvizsgálatok 

-endokrinológusok 

-étel allergia teszt (ez az egy annyira volt jó, hogy kijelezte az akkori éppen aktuális állapotot, semmi többre, mellesleg 60.000 ft, elég húzós) 

 

A fejfájásra a neurológia megoldása, migrénes pirulák voltak. 16 évesen tényleg pirulákon kell élni??? És roham gyógyszereken, amikor így is kialakult sokszor az erős fejfájás. Szerintem  nem így kellett volna!! :(  Ki kellett volna deríteni miért fáj a fejem,de ez már meghaladta a szaktudást. 

A nőgyógyászati problémákra folyamatosan kúpokat  írtak fel, amik szinte soha nem hatottak. Hiába írják fel már 100x is .Csak nekem esett le, hogy teljesen felesleges már ki se váltottam. Eltürtem, hogy fáj és egy idő után elmúlt magától... 

A felfázásokra is mindig antibiotikumot és fájdalomcsillapítot adtak. (Ami a legrosszabb amit tehetnek egyébként, jobb ha kibírjátok, hogy fáj mert a gyógyszerekkel csak még nagyobb kárt csinálnak.)

Összeségében mindig az volt a válasz, hogy egyébként fogalmuk sincs. Szerintük SEMMI bajom és csak képzelődök. Sablonos alap gyógyszereket adtak amiket kb. mindenkinek ha bemegy és nem tudják mi a bajuk, csak ezt persze nem vallhatják be, hogy nem tudják így felírnak valamit, hogy hátha hat. Természetesen nem fog sok esetben.   

Elegem volt a felesleges körökből és a rengeteg kidobott pénzből  az ablakon. Így természetes úton szerettem volna meggyógyulni. 

Először a regenorra találtam rá. Én imádtam a hagyományos magyar ételeket, így nekem ez tetszett egyébként. Az első kúrámat 3 hónapig csináltam. A puffadás megszűnt, és nagyon le is fogytam. Látszólag úgy tűnt, hogy működik......Ám amint abbahagytam elkezdődött a hízás. Pár hónap múlva újra elkezdtem de a természetgyógyász azt mondta hagyjam abba mert ő is látta , hogy eredménytelen. (Persze, hogy az volt! ma már TUDOM  MIÉRT.  A zsír soha nem fogja megoldani a problémát, csak sokkal nagyobb bajt csinál idővel, akár évek múlva, ez 100%) 

Ez 2019-ben volt. Itt még az összes problémám fennt állt. Mielőtt kiköltöztem volna Dublinba csináltattam egy étel allergia tesztet. Itt derült ki hogy: tojás, tej, borsó és mogyoró allergiám van. Még szerencse, hogy kiderült ..így nem tömtem magam tovább tojással a regenor alatt..... Na mindegy erre ne térjünk ki külön.

Aki élt külföldön az tudja, hogy elég zsebbe nyúlós ha csak szimplán házi orvoshoz mész az is. Itt is sorra kellett járni az orvoskat, háziorvos, vérvétel, nőgyógyász. A felfázások és migrén még mindig fennt állt. A migrén olyan szinten, hogy sokszor már dolgozni se tudtam menni, vagy hamarabb elkéreckedtem, hogy tudjak aludni egy sötét csendes szobába. 

Hogyan ismerkedtünk meg Julcseekával?? 

Az interneten találtam rá a Julcseekás lisztkeverékekre, mondanom sem kell nagyon megörültem neki amikor végig olvastam az összetevőket és végre tudtam mit enni! Óriási öröm volt számomra amikor végre ehettem tojás nélkül egy finom palacsintát vagy éppen egy vegán galuskát. Rengeteg finomságot tudtam készíteni, szinte minden hagyományos ételre volt megoldás, egészséges változatban amiket szerettem. Sokat rendeltem tőle, mivel Dublinban laktam, így anya vette át mindig a csomagokat és küldte ki nekem futárral. Személyesen 2020-ban ismerkedtünk meg, amikor márciusban haza költöztem a vírus miatt. Ekkor még azt hittem csak ideiglenesen leszek itthon. Tervben volt ,hogy visszaköltözök Dublinba. Azonban Julcseeka Júniusban indított egy fél éves tanfolyamot amire jelentkeztem. Itt  együtt gyógyultunk és tanultunk. Éreztem, hogy jó úton vagyok és ,hogy egyre szorosabb lett a kapcsolatunk. Rengeteget tanultam tőle nemcsak az egészségünkről de a világunkról is. Nagyon hálás vagyok érte, hogy fogta a kezem az utam felfedezése során. Megtaláltam azt az utat és életfeladatot amire születtem. 

 

Hogyan és miért váltottam ,,vegán,, növényi alapú  életmódra?  

Véletlenül sem azért,mert kezdtem finnyás lenni a zsírra, húsra vagy egyéb állati eredetű termékre. Imádtam mindet! Szimplán így alakult, nem tudatosan váltottam. Éreztem, hogy a betegségeim csak rosszabodnak, a tünetek erősödnek és az orvosokba vetett hitem elszállt. Tudtam, hogy nem tudnak meggyógyítani. A másik dolog amit tudtam, hogy meg karok gyógyulni TERMÉSZETES úton. Hittem, hogy biztosan vannak válaszok és megoldások. Nem lehet, hogy ilyen szenvedés legyen az élet. Ekkora azt éreztem, hogy jelentkeznem kell a Julcseeka life tanfolyamra ami 2020 június 1-jén indult. Jelentkeztem is, kicsit félve, hogy ezt komolyan gondoltam ????? én hús nélkül ???? Lehetetlen. Mikor jelentkeztem, még az volt a fejembe, hogy áhhh mindegy én nem fogom bírni tanulni szeretnék, de néha majd azért betolok egy két rántott szeletet. A tanfolyam első napján marhapörkölttel és kenyérrel csaltam. Nagyon szégyeltem magm, hogy ennyire gyenge vagyok?Julcseeka persze, egyáltalán nem szólt egy rossz szót sem, mert természetesen bevallottam neki. Ha befizettem legalább fél évet bírjak ki. Ekkor eldöntöttem, hogy nincs több csalás!!!!! Ezt be is tartottam! Az első nap pörköltje után, mindent szépen betartottam amit Julcseeka mondott és meg is lett az eredménye. Itt még azért álmodoztam arról ,hogy azért ugye szilveszterkor eszünk egy kis virslit vagy valamit :D 

Jelentem, NEM volt virsli se egyéb. A tanfolyam igaz, hogy hivatalosan decemberben véget ért, de azóta is MINDENT tartok amit kialakítottunk.

Amíg nem lépsz rá a változás útjára elképzelhetetlennek tartod, hogy lehet másképp is élni. Én is így voltam vele!! Amíg a zsírt és minden egyebet tömtem magamba csak azokat kívántam. Minél több zsírt és cukrot ettem, annál többet kívántam. Valójában nem is én kívántam ezeket, hanem a bennem lévő élősködők, amik ezeken lakmároztak és bajt okoztak. Amint elkzeded megvonni tőlük a problémás élelémiszer forrásokat, elkezdenek pusztulni és egyre kevésbé fogod kívánni őket. Ez egy kemény folyamat, de túl lehet élni és MEGÉRI. Én váltottam és azóta is könnyen tartom. A Julcseeka Life, egy olyan TUDATOS életmód  ami a betegségek gyökeréig nyúlik le, kezelve azokat úgy lett kialakítva, hogy egész ÉLETÜNK VÉGÉIG, SANYARGATÁSOK NÉLKÜL tudjuk folytatni. Nem csak arra figyelünk, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe, de arra is, hogy mivel érintkezünk kívülről. Tehát ez egy, Komplex Életmód, az életünk minden területére kihatva.

Miért NEM szeretem magam Vegánnak hívni????

Az, hogy valami vegán, közel sem biztos, hogy jót tesz a szervezetünknek!! 100% ban növényi alapú étrendet követek ez igaz. Viszont én inkább a tudatos jelzőt szeretem használni. 

Kezd egyre elterjedtebb lenni a vegán életmód. Nagyon sok recept, blog, stb... terjeng már a neten, egyre több étterem és vegán termék kerül a piacra. Az a baj, hogy sokan  nincsenek tudatában  azzal mire kellene figyelni. Az, hogy valami állatmentes és ráteszik a vegán jelzőt, még nem biztos , hogy egészséges ! Rengeteg feldolgozott vegán termék van , amit SOHA nem ennék meg , attól mert állatmentes. 

Mondok néhány példát csak, hogy értsétek miről van szó. 

Kezdjük a szójával és tofu termékekkel. A tofu szója alapú.  Mi a baj a szójával? Elérte a GMO végzet.  (Bővebb leírást a szójához találtok a problémás összetevőknél  ide kattintva) Nagyon rossz alapanyag és hódít a vegánok körében. 

Vegán tejföl, Vegán majonéz, Vegán sajt, Vegán kolbász, vegán feldolgozott termékek.

Mi a baj velük? Hiába a vegán jelző és állatmentes alapanyagok, rengeteg olyan mérget tartalmaznak amik ártalmasan hatnak a szerveztünkre !! pl. aromákat, adalékanyagokat, citromsavat, olajat, zsírt, természetes aromákat stb.  Kerülendőek a feldolgozott vegán termékek! Félévente egyszer ha netán becsúszik egy pici vegán sajt, éppen nem a világ vége, de nem ajánlott rendszeres fogyasztásra, hiába vegán. 

Alufólia használata, konzerv dobozos ételek, italok fogyasztása, alumíniumos konyhai eszközök használata. 

Hiába a bio paradicsompüré ha konzerv dobozban vesszük. Tele van aluminium nehézfémmel ami roncsolja a sejtjeinket és károsítja az idegrendszerünket! Az alufólia használata szintén nehézfém mérgezés miatt kerülendő, ha a vegán tortillánkat alufóliába tekerjük máris problémás,és árt nekünk. Az aluminium serpenyőkkel ugyanez a helyzet. Hiába a zöldséköret ha közbe teletoljuk nehézfémmel....Aluminium fagyasztott borsó.....stb

Műanyagok használata: flakonok, zacskók,ételhordók, stb. 

Tisztítatlan víz! 

Nézzünk meg még egy két problémás vegán alapanyagot: -köles, -citromsav, - kukorica és származékai, -sörélesztőpehely, -ecetek, -savanyúságok,-mesterséges édesítők, -szódabikarbóna, - élesztő, - kovász, -bulgur, kuszkusz (gluténtartalmuk miatt gond), -kakaó/koffein, -tartósítószerek, -aromák, -természetes aromák, -nátrium glutamátot tartalmazó fűszerek. 

Mint látjátok egy tudatos életmód sokkal tovább terjed annál, hogy vegán és állatmentes. Illetve egy tudatos életmódnál  nem csak arra fókuszálunk, hogy mit viszünk be a szervezetünkbe ételek/ italok által, hanem az is NAGYON FONTOS, hogy kívülről mivel mérgezzük magunk! (Csak egy két pl.: hagyományos dezodorok, tusfürdők, kozmetikumok, testápolók, mosószerek, takarítószerek stb.) 

Nem célom senkit megtéríteni, viszont nagyon örülök ha valakinek segítséget nyújt az oldal, hogy tudatosabbá tudja tenni az életet és utat mutat egy helyes irányba a nagy kásozban. 

Bővebb információ elérhető  a tudatos életmódról és ,,vegán,, receptekről itt : 

instagramhttps://www.instagram.com/tudatoslisztek_kitti/   kövessétek be ha tetszik :) Köszönöm 

Hogyan kerültek a lisztkeverékek hozzám ?? 

A betegségek miatt, ugye elkezdtem a Julcseeka life tanfolyamot tavaly. Ahol nagyon sokat tanultam PLUSZBA is a tanfolyamon kívül, szívtam magamba a sok friss infót, mint egy szivacs. Átláttam az egésznek a lényeget, a szívét lelkét. Imádtam a lisztkeverékeket, de soha nem gondoltam volna, hogy egyszer az én felügyeletem alá kerülnek. Decemberben sikeresen levizsgáztam a tanfolyam anyagából, így Julcseeka a társának tekintett innentől kezdve. Tervben volt tanácsadás, viszont a liszteknek leállt a gyártása egy ideje. Sok el is fogyott és már nekünk is alig maradt.  Így az ÉLET jelzett, hogy szükség van a lisztkeverékek újra gyártásához!!!!!! Addig sehova nem haladhatunk. Mindennek ez az alapja, és az embereknek is nagy szükségük van rá.  Ekkor felajánlotta Julcseeka ,hogy átadná nekem, szeretnék -e vele foglalkozni?  Mert neki errá már nincs kapacitása.  Mondanom sem kell ,mekkora öröm volt bennem. Pár hónapja még a betegségeimmel küzködtem tanácstalanul és pár hónap leforgása alatt teljesen megváltozott az életem. Elindultam a gyógyulás útján, ma már egészségüyi problémák nélkül élhetem az életem, tudatosan. A rengeteg tanulás és nagy erő a változáshoz meghozta a gyümölcsét. Olyan munkát végezhetek, amit imádok. Az emberek életének megkönnyítésén, jobbátételén dolgozni, nem is munka igazán, mert szívből csinálom. Remélem számotokra is olyan öröm és élvezet lesz fogyasztani a lisztkeverékeket, mint ahogy nekem :)

 

Mi az én feladatom a lisztkeverékekkel?

 

Mi nem ???? :D Viccet félre téve. 

A lisztkeverékek forgalmazása ( gyártatása , szállítása , raktározása , webshop kezelése , csomagok feladása , viszont eladói halózat építése , reklámozás , egyéb háttér teendők ,hogy minden flottul menjen :) ) 

Én vagyok a kapocs Julcseeka ( termékfejlesztő és receptfejlesztő ) és az emberek között , hogy amiket megalkotott én eljutassam hozzátok . 

Egy szuper két tagú  csapat vagyunk ♥ 

Úgy érzem nem fogok unatkozni, de hiszem, hogy ez az utam és teljes szívemből fogok dolgozni, azért hogy minél több embehez eljuthassanak a Julcseekás tudatos lisztkeverékek, hogy ti is részese lehessetek annak, hogy problémás összetevőktől mentes lisztkeverékeket fogyaszthattok. Tudom milyen boldog voltam, amikor elkezdtem fogyasztani a lisztkeverékeket, ezt az érzést kívánom mindenkinek aki hasonló cipőben jár mint én, vagy csak szimplán szeretne vigyázni az egészségére. 

 

Mi a célom a jövőben?? 

Egy TUDATOS, új világ létrehozása egy SZEBB jövőért.

Célom az, hogy minél több embernek segítséget nyújthassak az egészségének megóvásában, helyreállításában. Segítséget nyújtsak a tudatos táplálkozásban/életmódban. Segíteni az embereket, egy élhető élet kialakításában kezdve a táplálkozással. Hiszem, hogy MINDENKI  megérdemli  a boldog, kiegyensúlyozott életet. Ennek az alapja az egészségünkkel kezdődik. Hiszem, hogy kialakíthatunk egy TUDATOS, szebb jövőt ahol akár 100 évesen is ki tudsz kelni az ágyból és élvezed az életed az utolsó pillanatig és békében hagyjuk itt a földi életünk. Nem normális az, hogy 50-60 évesen le vannak rokkanva az emberek és a gyógyszeripartól függ az életük. Lehet ezt máshogy is :) 

 

Nem mondom, hogy mindenki legyen növényi étrenden. Mindenki úgy éli az életét, ahogyan szeretné.  Ez csak az én történetem. Nekem ez segített, végre teljes életet élhetek egészségügyi problémák nélkül ( mindezt természetes úton elérve, gyógyszerek nélkül, tudatosan). Viszont  bátran merem ajánlani, hogy ne féljetek elindulni a változás útján. A végeredmény magáért beszél.  

 

Szívből tudom AJÁNLANI  a lisztkeverékeket:

- autoimmun és krónkikus betegeknek

-cukorbetegeknek

-pajzsmirigy problémákkal küzdőknek

-túlsúllyal küzdőknek

-szív és érrendszeri problémákban szenvedőknek

-étel allergiákkal / intoleranciákkal küzdőknek  

-MINDENKINKINEK, aki szimplán vigyázni szeretne az egészségére és tudatosan táplálkozni :) 

 

Látjátok nem kell ahhoz idősnek lenni, hogy problémák legyenek az egészségünkkel. Rám járt a rúd rendesen ha azt nézzük, de HÁLÁS vagy érte, mert így váltam azzá aki ma vagyok. Az egészség vált az életem középpontjává. Tudom milyen rossz mikor orvosról orvosra jársz eredménytelenül !!!! 100% ig át tudom érezni a helyzetet. DE van más út.

Tarts velem ha fontos az egészséged  és az utókor jövője. Alakítsunk ki egy  tudatosabb, szebb jövőt.  Kezdjük az egészséggel! 

Ha szívesen olvasnád bővebben a történetemet itt  képekkel alátámasztva megteheted Julcseeka blogján. Kattint ide.