Julcseeka vegán csicseriborsós burgonyás gnocchi ( MM )
Ez egy nagyon finom , laktató étel aminek a vöröslencsés változatát már elkészíthettük , és most a legújabb Julcseeka csicseriborsós házi tészta lisztkeverékből is mennyei lesz :)
Hozzávalók :
-250 g főtt burgonya
-4 g parajdi só
-110 g Julcseeka csicseriborsós házi tészta lisztkeverék ( itt rendelhető )
( a liszt az lehet több is , ha nedvesebb a burgonya érzésre szórhatunk még bele , hogy jól összetudjuk gyúrni majd kinyújtható legyen )
Elkészítési javaslat :
1. A meghámozott , felkockázott burgonyát tisztított, parajdi sós vízben megfőzzük. ( én 2 gerezd fokhagymát is belereszeltem és úgy főztem , de elhagyható ) FONTOS: -ne főzzük túl a burgonyát
2. Melegen összetörjük , majd kb 15 percet állni hagyjuk és még langyosan gyúrjuk össze a liszttel
3. Hozzáadjuk a lisztet és a sót
4. Összegyúrjuk , majd nyújtófával kinyújtjuk
5. Kis gombócokat csinálunk , majd ilyen kis recés formázóval megformázzuk a képen látható módon
6. Sós vizet felteszünk. főni , forrásban lévő vízbe tesszük , amint feljönnek a víz tetejére kész is .
7. Kiszedjük egy tálba és hideg vízzel átmossuk , hogy ne ragadjanak össze.
Tetszés szerint a megfőtt gnocchikat meglehet pirítani akár egy pici kókuszolajon , így aranybarna külsőt kapunk de elhagyható , én sem pirítottam most meg.
Tálalhatjuk spenóttal , tejszínes gombás szósszal , ki hogy szereti :)
Szuper ötlet ebédre , vacsorára.
Jóétvágyat ♥
Ez a fotó a vöröslencsés lisztkeverékből készült de a menet ugyan ez , illusztrálás képp jó :)
Pirított gomba kókuszolajon friss fűszerekkel , fokhagymásan