Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

1.Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék- Vegán

Julcseeka mentes bejgli recept a gabonamentesből 2 féle

2021.12.11 14:49
Julcseeka mentes bejgli recept a gabonamentesből 2 féle

Hozzávalók világos, puha tésztához, ami a hagyományos bejglin is túl tesz :) 

Hozzávalók, száraz édesítővel készült tésztához (barnább tészta)

Figyelem! Ha te eritritet használsz, amit nem igen javaslok, mert tönkreteszi a bélflórát, de ha ennek ellenére is azzal édesítesz, az eritrit vizzé válik gyúrás közben, ezért kevesebb vízzel készíts, vagy utána lisztezd.

 

Mákos töltelékhez hozzávalók:

  • 100g darált mák
  • 45g tisztított víz
  • 1,5g fahéj
  • 30g kókuszvirág cukor
  • 23g lekvár 
  • pár csepp citromlé
  • reszelt citrom héj ízlés szerint

Diós töltelékhez hozzávalók:

  • 170g darált dió
  • 27g tisztított víz
  • 1,5g fahéj
  • 30g kókuszvirág cukor
  • pár csepp citromlé
  • reszelt citrom héj ízlés szerint

Elkészítése:

A tészta hozzávalóit gyúrjuk alaposan össze, pihentessük 25-30 percet. Közbe készítsük el a választott tölteléket.

Töltelék készítése:

A vizet forraljuk fel az édesítővel, fahéjjal, reszelt citromhéjjal egy pillanatra, majd öntsük rá a mákra vagy a dióra és keverjük össze.

 

Pihentetés után nyújtsuk ki h22x sz23cm téglalapra.

A tölteléket helyezzük el a tésztán az alábbi módon. A tetején és a szélén ne legyen töltelék az elején a tésztánál közvetlen.

A két oldalát hajtsuk fel az alábbi módon:

Majd alulról kezdjük el felfelé tekerni jó szorosan lehetőleg kör alakra ne oválisra.

Kenjük meg a tetejét baracklekvárral, a tetejére szúrjunk pár lyukat, a diósra tegyünk pár darab diót.

200 fokos előmelegített sütőbe, szilikonos sütőlapra helyezve ( itt rendelhető ) süssük kb. 30 percig. Mivel minden sütő erőssége más és más, ezért a bejglinket figyeljük, mint az időt első sütésre, aztán jegyezzük meg mennyi ideig sült, mert egyik pillanatban még világos a másikban már leégett. (tapasztalat) A kókuszvirág cukros barnább lesz!

Hagyjuk teljesen kihűlni majd csak az után szeleteljük, mert vizes lesz a tészta.

Kókuszvirág cukros tésztával ilyen a bejgli belseje: (nekem a mézes egyáltalán nem reped szét, a kókuszvirágcukros egy kicsit) Telefonról a képre kattintva tudod nagyítani.