Julcseeka gabonamentes melegszendvics
Julcseeka gabonamentes melegszendvics
Engem is néha meglep , hogy még mindig tud újat mutatni ez a vegán lisztkeverék ♥
Számtalan módon felhasználható tényleg csak a képzelet szab határt kezdem úgy érezni :)
Ha már unjátok a kiflit , zsemlét , bagettet , kenyeret ( amit nem hiszek :D ) , de azért itt egy újabb elkészítése mód , a gluténmentes melegszendvicsek új best of-ja :)
A tészta recept megegyezik a péktermékekkel , egy kifli receptből egy melegszendvics készíthető .
Hozzávalók :
-78g Julcseeka vegan gabonamentes univerzális lisztkeverék ( itt tudod megrendelni )
-5g palelétes foszfátmentes, citromsavmentes sütőpor ( itt tudod megrendelni )
ha másik sütőporral sütöd más lesz az eredmény, lehet hogy sötétebb lesz, vagy nem jön fel annyira mint várnád, nem érdemes kísérletezgetned!
-7g frissen facsart citromlé
-2g parajdi só ( itt tudod megrendelni ) A parajdi só az összes sók közül a legkevesebb nehézfémet tartalmaz!
-80g tisztított víz ( korrekt áru viztisztítót itt tudsz rendelni )
Ebből pl: 1 db kifli tudtatok készíteni , de kinyújtva és megtöltve szuper melegszendvics készíthető belőle
Elkészítés :
1. Begyúrjuk a tésztát , pihentetjük 10 percet
2. Kinyújtjuk a képen látható módon , majd tetszés szerint töltjük
3. Ráhajtjuk a tészta tetejét az aljára , így egy zárt tészát kapunk
4. Mehet is az előmelegített melegszendvics sütőbe
( ajánlott sütőpapírt használni , kivéve ha kerámia lapos a szendvics sütő )
Szebben sül sütőpapír nélkül , de ha nem kerámias a szendvics sütő telemegy nehézfémmel a szendvicsünk , nem túl jó választás :)
5. Addig sütjük még megfelelő ropogós sült álapotú lesz .
Töltelék ötlet:
Lényegében egy pizzaszószhoz hasonlít , extra vöröshagymával és paprikával :)
-bio paradicsom sűrítmény
-parajdi só
-bio datolya szirup
-bazsalikom , oregánó , pici bors
-fokhagyma ( 1 gerezd belereszelve )
-vöröshagyma ( beleaprítva )
-paprika ( apróra vágva és belekeverve )
Jóétvágyat ♥