Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

1.Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék- Vegán

Julcseeka gabonamentes rántás/sűrítés főzelékekhez

2021.11.29 11:18
Julcseeka gabonamentes rántás/sűrítés főzelékekhez

Gabonamnetes sűrítés/rántási folyamat

Egy újabb szuper tulajdonságot hozok nektek a gabonamentes lisztkeverékből ami nem más , mint a főzelékek sűrítése /  ,,rántása,, 

 

Bármilyen főzelék sűrítésére alkalmas a gabonamentes lisztkeverék univerzális tulajdonságának köszönhetően  , simán megtudjuk oldani zsír és glutén  nélkül is :)

 

Egyszerűbb , gyorsabb elkészítés , zsírmentesen 

 

Vegán rántás folyamata : lisztkeverék + víz 

1. Egy kis tálkába kiöntünk egy kis lisztet , attól függ mekkora adag főzeléket szeretnénk besűríteni ,de kb megyegzik a mennyiség mintha hagyományos rántás készítenénk . 

2. Ehhez adunk annyi tisztított vizet , hogy egy sűrűbb palacsinta tészta állagot kapjunk. 

3. Ha már szinte kész vagyunk a főzelékkel , egyszerűen hozzáöntjük a ,, rántást,, és közbe kavargatjuk , hagyjuk összeforrni és besűrűsödni ( ez pár perc max ) és kész is vagyunk  ♥

 

A képen krumpli főzelék látható , így leírom példának hogyan is készült 

Krumpli főzelék hozzávalók : 

-burgonya 

-parajdi só 

-majoranna 

-babérlevél 

-pici fűszerpaprika 

-minimális bors ( elhagyható )

-tisztított víz 

-julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék 

 

Elkészítés : 

1. A meghámozott burgonyát felkockázzuk és feltesszük főni tisztított , sós vízben 3-4 babérlevéllel. Nem kell sok víz , lepje el de ne legyen túl sok extra víz. 

2. Majd  adjuk hozzá a majorannát , és a többi fűszert . 

3. Végül elkészítjük a rántást : lisztkeverék+víz kikeverve és a vége fele beleöntjük lassan a krumplihoz . Egyből kavarjuk , hogy ne csomósodjon össze . 

4. Forrjon össze , várjuk meg még sűrűsödik és kész is vagyunk. 

 

Roppant egyszerű recept ez is  :) Sokkal egyszerűbb szerintem , mint a hagyományos rántással bajlódni , és azon aggódni , na vajon megint oda fog égni ? :D 

Nem tartalmaz ecetet , tejfölt , zsírt és glutént sem , mégis nagyon finom és élvezhető főzelekét kapunk ♥ 

 

A növényi alapú , vegán , táplálkozásnak nem az a célja , hogy salátán és leveleken vegetáljunk és éheztessük magunk . Mindent el lehet szinte így is készíteni csak TUDATOSAN , máshogyan , más alapanyagokból vagy jelen esetben elhagytunk olyanokat amik nem szükségesek bele. 

 

A cél az , hogy a szervezetünk igényeit figyelembe véve mindenki jól járjon. 

A szervezet örül , mert nem lett teletömve olyan alapanyagokkal amik károsítják . 

Mi is örülünk mert ettünk egy baromi finom főzeléket , élveztük az ízét és laktatott is . 

 

Kell ennél több? :) ugye , hogy nem. 

Jóétvágyat