Julcseeka gabonamentes rántás/sűrítés főzelékekhez
Gabonamnetes sűrítés/rántási folyamat
Egy újabb szuper tulajdonságot hozok nektek a gabonamentes lisztkeverékből ami nem más , mint a főzelékek sűrítése / ,,rántása,,
Bármilyen főzelék sűrítésére alkalmas a gabonamentes lisztkeverék univerzális tulajdonságának köszönhetően , simán megtudjuk oldani zsír és glutén nélkül is :)
Egyszerűbb , gyorsabb elkészítés , zsírmentesen
Vegán rántás folyamata : lisztkeverék + víz
1. Egy kis tálkába kiöntünk egy kis lisztet , attól függ mekkora adag főzeléket szeretnénk besűríteni ,de kb megyegzik a mennyiség mintha hagyományos rántás készítenénk .
2. Ehhez adunk annyi tisztított vizet , hogy egy sűrűbb palacsinta tészta állagot kapjunk.
3. Ha már szinte kész vagyunk a főzelékkel , egyszerűen hozzáöntjük a ,, rántást,, és közbe kavargatjuk , hagyjuk összeforrni és besűrűsödni ( ez pár perc max ) és kész is vagyunk ♥
A képen krumpli főzelék látható , így leírom példának hogyan is készült
Krumpli főzelék hozzávalók :
-burgonya
-parajdi só
-majoranna
-babérlevél
-pici fűszerpaprika
-minimális bors ( elhagyható )
-tisztított víz
-julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék
Elkészítés :
1. A meghámozott burgonyát felkockázzuk és feltesszük főni tisztított , sós vízben 3-4 babérlevéllel. Nem kell sok víz , lepje el de ne legyen túl sok extra víz.
2. Majd adjuk hozzá a majorannát , és a többi fűszert .
3. Végül elkészítjük a rántást : lisztkeverék+víz kikeverve és a vége fele beleöntjük lassan a krumplihoz . Egyből kavarjuk , hogy ne csomósodjon össze .
4. Forrjon össze , várjuk meg még sűrűsödik és kész is vagyunk.
Roppant egyszerű recept ez is :) Sokkal egyszerűbb szerintem , mint a hagyományos rántással bajlódni , és azon aggódni , na vajon megint oda fog égni ? :D
Nem tartalmaz ecetet , tejfölt , zsírt és glutént sem , mégis nagyon finom és élvezhető főzelekét kapunk ♥
A növényi alapú , vegán , táplálkozásnak nem az a célja , hogy salátán és leveleken vegetáljunk és éheztessük magunk . Mindent el lehet szinte így is készíteni csak TUDATOSAN , máshogyan , más alapanyagokból vagy jelen esetben elhagytunk olyanokat amik nem szükségesek bele.
A cél az , hogy a szervezetünk igényeit figyelembe véve mindenki jól járjon.
A szervezet örül , mert nem lett teletömve olyan alapanyagokkal amik károsítják .
Mi is örülünk mert ettünk egy baromi finom főzeléket , élveztük az ízét és laktatott is .
Kell ennél több? :) ugye , hogy nem.
Jóétvágyat