Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

1.Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék- Vegán

Julcseeka vegán gabonamentes formában süthető kenyér

2021.11.17 07:58
Julcseeka vegán gabonamentes formában süthető kenyér

A gabonamentes lisztkeverék csökkentett útifű tartalommal készül, azért, hogy az érzékeny bélrendszerűek nem fogyaszthatnak annyit , mint amennyi a legtöbb piacon lévő lisztkeverékekben vannak, mert vizet von el onnan ahol épp szükség lenne rá a regenerálódáshoz.

Éppen ezért a kenyeret a legnehezebb elkészíteni útifű nélkül. Ahhoz hogy szép levegős kenyeret kapjunk, ahhoz sokkal több útifűvet kell bele tennünk egy adag kenyérbe mint amennyi az egész 1kg os gabonamentes univerzális lisztkeverékben van. Ezért nagy kihívás volt a kenyér fejlesztése, de egészen jól sikerült. Fogyasszátok szeretettel ❤

Hozzávalók:

 

Elkészítése:

Száraz és nedves összetevőket külön mérjük ki, öntsük egymásba és jó alaposan keverjük össze, kézi habverővel. A víz mennyiségét a szerint válaszd ki, hogy milyen erős a sütőd, ha úgy véled, hogy gyengébb, mert vizesebbek maradnak a kisebb péksüteményeid is, akkor 340 g vízzel készítsd, ha erősebb a sütőd, akkor bátran mehet a 350g.

Minél több vizet teszünk bele, annál magasabb és puhább kenyeret kapunk 200-210 fokos előmelegített sütőbe kb. 50 percig süssük.

Fagyasztható sülés után, kihűlt állapotban, szeletekre vágva.

Sütès elött
Sütès utàn
Hagyjuk ràcson teljesen kihűlni

 

Megkenhetjük a kenyerünket zöldségkrémekkel ( itt borsó krémmel kentem meg ) , mentes szilvalekvárral , nyers mézzel , akár egy jó zöldség feltéttel , készíthetünk pirítóst is belőle , melegszendvicset akár ,  vegán bundás kenyeret, stb. :)