Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

1.Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék- Vegán

Julcseeka vegan sült túrós batyu a gabonamentes univerzális lisztkeverékből

2023.10.31 10:16
Julcseeka vegan sült túrós batyu a gabonamentes univerzális lisztkeverékből

A gluténmentes tésztához a Julcseeka bejgli tészta receptet használjuk :) 

( én a mézes változatot szoktam készíteni ) 

Hozzávalók világos, puha tésztához, ami a hagyományos bejglin is túl tesz :) 

Hozzávalók, száraz édesítővel készült tésztához (barnább tészta)

 

Figyelem! Ha te eritritet használsz, amit nem igen javaslok, mert tönkreteszi a bélflórát, de ha ennek ellenére is azzal édesítesz, az eritrit vizzé válik gyúrás közben, ezért kevesebb vízzel készíts, vagy utána lisztezd. 

Mentes vegan sült túró töltelék recept:

  • 80 g Julcseeka sütésálló túrókrém alappor itt rendelhető
  • 200 g növényi tejszín ( én kókusz tejszínnel készítettem )
  • 80 g méz ( vagy tetszőleges édesítés )
  • 5 g friss citromlé 
  • ízlés szerint bio citrom reszelt héja 
  • vanília örlemény ( elhagyható) 

 egy pici vizet is lehet tenni bele a végén látjuk mennyit vesz fel . 

Elkészítési javaslat: Az alapport keverjük el a kókuszkrémmel, vízzel, édesítéssel , vaníliával. Tegyünk bele ízlés szerint mazsolát és reszeljünk bele citromhéjat,kenjük meg vele a sütésre váró süteményünket, pl túrós csiga. 

Elkészítési javaslat : 

Ha elkészültünk a tésztával és a túrós töltelékkel akkor nyújtsuk ki a tésztát , vágjuk kockákra majd töltsük meg a töltelékkel és formázzunk batyu formákat . 

A 4 sarkát húzzuk középre és zárjuk be a tetejét középen  :)  

190 fokos előmelegített sütőben süssük alsó-felső sütésen légkeverés nélkül sütő erősségétől függően kb 22-25 percig , de látjuk mikor már szépen megsült :) az első sütést figyeld .

Jóétávgyat ♥