Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

5.Julcseeka Sütésálló túrókrém alappor -Vegán -Paleo -MM

Vegán rakott krumpli

2022.01.14 12:56
Vegán rakott krumpli

Vegán zöldbabos rakott krumpli a Julcseeka sütésálló túrókrém alappor használatával

 

A Julcseeka túrókrémet nem csak édes sült süteményekben használhatjuk , de nagyon jó alternatíva a sós sült tejföl helyett is rakott ételekbe , pizzaszósznak . 

 

Most egy szuper tartalmas vegán rakott krumplit hozok nektek , nézzük is a receptet :

 

1. Feltesszük héjába főni sós vízben a burgonyákat . 

Ha kész leszűrjük , hűlni hagyjuk 

 

2. Ragu hozzávalók : 

-vöröshagyma

-tisztított víz ( reális árú víztisztító készülék itt )

-parajdi só 

-zöldbab 

-kápia paprika 

-kapor 

-zöld erős paprika ( elhagyható ) 

-fokhagyma ( 3 gerezd )

-borsófehérje granulátum ( granulátum itt )

-bors , fokhagymapor ,  bio ételízesítő , őrölt fűszerkömény , őrölt piros paprika , curry fűszerkeverék 

 

Elkészítés : 

1.Tisztított vizen megpároljuk a vöröshagymát , majd hozzáadjuk a fűszereket . paprikát , zöldbabot és tovább pároljuk. 

2.Hozzáadjuk a kinyomkodott borsófehérje granulátumot és tovább pároljuk . Ennek nem kell már sok , pár perc kb ,hogy összefőjjenek az ízek. 

( a borsófehérje granulátumot áztassuk be vízbe kb 1-2 órára mielőtt használnánk és nyomkodjuk ki a levet belőle) 

 

Túrókrém hozzávalók : 

-40 g Julcseeka sütésálló túrókrém alappor ( túrókrém alappor itt )

-200 g növényi tejszín  ( kókuszkrém itt )

-4-5 g parajdi só 

-fokhagymapor vagy friss fokhagyma 2-3 gerezd 

-friss bio citromlé 

-bors

-agave szirup ( egy pici csak , de akár el is hagyható )

-tisztított víz: szemmérétkre, hogy krémes de híg állagot kapjunk  ( reális árú víztisztító készülék itt ) 

 

Elkészítés: 

Kimérjük a hozzávalókat , összekeverjük és annyi vizet adagolunk hozzá , hogy kellemes ,,tejföl,, állagú szószt kapjunk . Kóstoljuk kell-e utóízesíteni . Ha finom akkor félre tesszük és készítjük a többi hozzávalót .

 

Megvan a krumpli , megvan a ragu , megvan a ,,tejföl,, 

Már csak rétegezni kell és mehet is a sütőbe. 

A tetejét a mentes ,,tejföllel,,zárjuk amit  egy pici pirospaprikával megszórunk és a legtetejére pedig a Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverékből készült kenyér recept alapján , gluténmentes zsemlemorzsával megszórjuk. 

 

 

A burgonyákat ne felejtsük el megsózni minden réteg között egy picit 

A burgonyára ment  a ragu majd a szósz , és ebből 2 réteg 

 

Jóétvágyat ♥