Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

2.Julcseeka vöröslencsés házi tészta lisztkeverék - Vegán, MM

Vegán burgonyás gnocchi

2021.10.28 20:31
Vegán burgonyás gnocchi

Julcseeka vegán vöröslencsés burgonyás gnocchi  ( MM )

 

Ezt a receptet az olasz éttermekben töltött idő ihlette. Sokszor szolgáltam fel gnocchit ,így régóta csábított ,hogy -glutén és -tojás mentesen eltudjam készíteni. Jelentem , sikerült . Jöhet is a recept :) 

 

Hozzávalók : 

-500g főtt burgonya 

-160g Julcseeka vöröslencsés házitészta lisztkeverék ( lisztkeverék itt rendelhető )

-fél tk. parajdi só 

 

Elkészítési javaslat : 

1. A meghámozott , felkockázott burgonyát tisztított, parajdi sós vízben megfőzzük. ( én 2 gerezd fokhagymát is belereszeltem és úgy főztem , de elhagyható ) FONTOS: -ne főzzük túl a burgonyát 

2. Melegen összetörjük , majd kb 15 percet állni hagyjuk és még melegen gyúrjuk össze a liszttel 

3. Hozzáadjuk a lisztet és a sót 

4. Összegyúrjuk , majd nyújtófával kinyújtjuk 

5. Kis gombócokat csinálunk , majd ilyen kis recés formázóval megformázzuk a képen látható módon 

6. Sós vizet felteszünk. főni , forrásban lévő vízbe tesszük , amint feljönnek a víz tetejére kész is . 

7. Kiszedjük egy tálba és hideg vízzel átmossuk , hogy ne ragadjanak össze. 

 

Tetszés szerint a megfőtt gnocchikat meglehet pirítani akár egy pici kókuszolajon , így aranybarna külsőt kapunk de elhagyható , én sem pirítottam most meg.

Tálalhatjuk spenóttal , tejszínes gombás szósszal , ki hogy szereti :) 

Szuper ötlet ebédre , vacsorára. 

 

Jóétvágyat ♥