Vegán burgonyás gnocchi
Julcseeka vegán vöröslencsés burgonyás gnocchi ( MM )
Ezt a receptet az olasz éttermekben töltött idő ihlette. Sokszor szolgáltam fel gnocchit ,így régóta csábított ,hogy -glutén és -tojás mentesen eltudjam készíteni. Jelentem , sikerült . Jöhet is a recept :)
Hozzávalók :
-500g főtt burgonya
-160g Julcseeka vöröslencsés házitészta lisztkeverék ( lisztkeverék itt rendelhető )
-fél tk. parajdi só
Elkészítési javaslat :
1. A meghámozott , felkockázott burgonyát tisztított, parajdi sós vízben megfőzzük. ( én 2 gerezd fokhagymát is belereszeltem és úgy főztem , de elhagyható ) FONTOS: -ne főzzük túl a burgonyát
2. Melegen összetörjük , majd kb 15 percet állni hagyjuk és még melegen gyúrjuk össze a liszttel
3. Hozzáadjuk a lisztet és a sót
4. Összegyúrjuk , majd nyújtófával kinyújtjuk
5. Kis gombócokat csinálunk , majd ilyen kis recés formázóval megformázzuk a képen látható módon
6. Sós vizet felteszünk. főni , forrásban lévő vízbe tesszük , amint feljönnek a víz tetejére kész is .
7. Kiszedjük egy tálba és hideg vízzel átmossuk , hogy ne ragadjanak össze.
Tetszés szerint a megfőtt gnocchikat meglehet pirítani akár egy pici kókuszolajon , így aranybarna külsőt kapunk de elhagyható , én sem pirítottam most meg.
Tálalhatjuk spenóttal , tejszínes gombás szósszal , ki hogy szereti :)
Szuper ötlet ebédre , vacsorára.
Jóétvágyat ♥