Vegán paprikás krumpli
Paprikás krumpli glutén és tojás mentesen
Ez volt az első vegán főtt ételem amit ehettem az életmód váltás után . Mondanom sem kell milyen nagy hálával ettem . Ez a rajongás a mai napig fennt áll , így egyértelmű ,hogy méltó egy receptes posztra :)
Hozzávalók :
-vöröshagyma (2 fej )
-tisztított víz
-fokhagyma ( 2-3 gerezd )
-kápia paprika ( 2 )
-répa ( 2-3 szál )
-zöld erős paprika ( 1-2 karika )
-borsó
-petrezselyemzöld
-burgonya
-vegán galuska (vörös lencsés vegán galuska recept )
-vegán galuska ( gabonamentes univerzálisból galuska recept )
- fűszerek : köménymag egész és őrölt is , parajdi só , bors , fűszerpaprika
Elkészítés :
1. Tisztított vízben megpároljuk a vöröshagymát , pici sóval . Fontos , hogy egy kicsit kapassuk oda a hagymát , ez nagyon finom ízt ad neki.
2. Hozzáadjuk a felkockázott kápia paprikát, répát , fűszereket és tovább pároljuk.
3. Hozzáadjuk a borsót és a petrezselyemzöldet is.
4. Felöntjük vízzel és hozzáadjuk főni a burgonyát is . Lehet vegyesen édesburgonyával is aki szereti. Kóstoljuk közbe , kell e még ízesíteni.
5. Végül elkészítjük a vegán galuskát abból a Julcseeka lisztkeverékből amelyikből szeretnénk.
Ennek nagyon kis idő kell 1-2 perc alatt megfő , így ezt tényleg a végén szaggatjuk bele.
Igaz ez vegán változatú recept, de ha valaki a hagyományos változatát szereti csak pl tojás vagy glutén érzékeny akkor a galuskát helyettesítheti a vegán változattal a többi meg marad a megszokott .
Én ezt a változatot szeretem, nagyon tartalmas és egészséges étel , nem tartalmaz állati eredtű dolgokat , se NEM tartalmaz feldolgozott vegán termékeket pl ( vegán kolbász ) . Friss , minőségi alapanyagokból készül. Nem terheli a szervezetünk .
Jóétvágyat ♥