Vegán töltött paprika
Hogyan főzzünk Töltött Paprikát hús nélkül ?
Itt egy szuper növényi recept ötlet , a Julcseeka gabonamentes vegán univerzális lisztkeverék segítségével.
Ez a lisztkeverék nagyon szuper kötő anyagként is , így összefogja a töltelékünket és nem hullik szét.
Egyedisége ennek a receptnek , hogy abszolút zsír/olaj mentes , pároláshoz sem használunk csak Tisztított vizet. A végeredmény azonban magáért beszél , én sokkal jobban szeretem ezt , mint régen a húsos változatát
Hozzávalók :
♥ Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék (Lisztkeveréket itt tudod megrendelni )
♥ darát dió
♥ basmati rizs
♥ vöröslencse , babérlevél
♥ reszelt cukkini / reszelt burgonya
♥ vöröshagyma
♥ fokhagyma
♥ vöröshagymapor , fűszerpaprika
♥ parajdi só , bors , chili , bio vegeta ,
♥ tisztított víz
♥ bio paradicsom püré
♥ bio datolyaszirup
♥ tv paprika ( töltéshez )
Elkészítési javaslat :
♦ Készítsük el a töltelékünket
1. Pároljuk meg a vöröshagymát tisztított , sós vízben ( 1 nagy fej vagy 2 közepes )
2. Tegyük fel főni a vöröslencsét , sós tisztított vízben 2 db babérlevéllel ( ne főzzük szét )
3. Főzzük elő a rizst ,( de csak egy picit , majd megfog főni együtt a töltelékkel )
4. Egy nagy tálba öntsük bele a rizst , a vöröslencsét , a darált diót , a párolt vöröshagymát , a reszelt cukkinit vagy reszelt burgonyát
5. Fűszerezzük be
6. Öntsünk bele kb 1 dl vizet
7. Szórjuk meg az univerzális lisztkeverékkel
A lényeg , hogy olyan állagú masszát kapjunk , hogy azt megfelelően tudjuk gombócozni . A víz liszt arányt ez alapján lehet érezni .
Megjegyzés , arányok :
-a legtöbb legyen a rizs
-2 kanál darált dió
-a lencsét szét lehet főzni ,hogy ,, eltünjön,, beleolvadjon a töltelékbe
-fél cukkini / vagy 1 közepes burgonya
♦Elkészítés
1. Mossuk meg a paprikákat és vágjuk ki a csumáját
2. Töltsük meg a töltelékkel
3. A kimaradt tölteléket gombócozzuk meg és simán tegyük a lábasba a többi töltött paprikára
4. Öntsük fel tisztított vízzel , sózzuk meg és szép lassan főzzük
5. A vége fele adjuk hozzá a paradicsompürét , sózzuk , borsozzuk picit és adjuk hozzá a bio datolya szirupot
( ha nagyon sok levünk lenne a paprikákon előbb egy picit öntsünk le róla , hogy ne legyen nagyon híg a paradicsomszósz része )
6. Külön , főzzünk köretnek sós burgonyát tálaláshoz
♥Jóétvágyat mindenkinek ♥