Az oldal jelenleg ZÁRVA van!
Kérem próbálkozzon újra egy későbbi időpontban.

Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

Egyéb Vegán recept ötletek

Vegán töltött paprika

2021.09.25 14:32
Vegán töltött paprika

Hogyan főzzünk Töltött Paprikát hús nélkül ?

Itt egy szuper növényi recept ötlet , a Julcseeka gabonamentes vegán univerzális lisztkeverék segítségével. 

Ez a lisztkeverék nagyon szuper kötő anyagként is , így összefogja a töltelékünket és nem hullik szét. 

Egyedisége ennek a receptnek , hogy abszolút zsír/olaj mentes , pároláshoz sem használunk csak Tisztított vizet. A végeredmény azonban magáért beszél , én sokkal jobban szeretem ezt , mint régen a húsos változatát

 

Hozzávalók :

♥ Julcseeka gabonamentes univerzális lisztkeverék (Lisztkeveréket itt tudod megrendelni )

♥ darát dió 

♥ basmati rizs

♥ vöröslencse , babérlevél 

♥ reszelt cukkini / reszelt burgonya 

♥ vöröshagyma 

♥ fokhagyma 

♥ vöröshagymapor , fűszerpaprika 

♥ parajdi só , bors , chili , bio vegeta , 

♥ tisztított víz 

♥ bio paradicsom püré 

♥ bio datolyaszirup 

♥ tv paprika ( töltéshez ) 

 

Elkészítési javaslat :

 Készítsük el a töltelékünket 

1. Pároljuk meg a vöröshagymát tisztított , sós vízben ( 1 nagy fej vagy 2 közepes )

2. Tegyük fel főni a vöröslencsét , sós tisztított vízben 2 db babérlevéllel ( ne főzzük szét ) 

3. Főzzük elő a rizst ,( de csak egy picit , majd megfog főni együtt a töltelékkel  )

4. Egy nagy tálba öntsük bele a rizst , a vöröslencsét , a darált diót , a párolt vöröshagymát , a reszelt cukkinit vagy reszelt burgonyát 

5. Fűszerezzük be 

6. Öntsünk bele kb 1 dl vizet 

7. Szórjuk meg az univerzális lisztkeverékkel 

A lényeg , hogy olyan állagú masszát kapjunk , hogy azt megfelelően tudjuk gombócozni . A víz liszt arányt ez alapján lehet érezni . 

 

Megjegyzés , arányok : 

-a legtöbb legyen a rizs 

-2 kanál darált dió 

-a lencsét szét lehet főzni ,hogy  ,, eltünjön,, beleolvadjon a töltelékbe 

-fél cukkini / vagy 1 közepes burgonya 

♦Elkészítés 

1. Mossuk meg a paprikákat és vágjuk ki a csumáját 

2. Töltsük meg a töltelékkel 

3. A kimaradt tölteléket gombócozzuk meg és simán tegyük a lábasba a többi töltött paprikára 

4. Öntsük fel tisztított vízzel , sózzuk meg és szép lassan főzzük 

5. A vége fele adjuk hozzá a paradicsompürét , sózzuk , borsozzuk picit és adjuk hozzá a bio datolya szirupot 

( ha nagyon sok levünk lenne a paprikákon előbb egy picit öntsünk le róla , hogy ne legyen nagyon híg a paradicsomszósz része ) 

6. Külön , főzzünk köretnek sós burgonyát  tálaláshoz 

 

♥Jóétvágyat mindenkinek ♥