Vegán ,, bolognai,, recept
Vegán ,, bolognai ,, feltét ötlet , a tésztákhoz, galuskához akár .
A Julcseeka vöröslencsés házitészta lisztkeverékből nem csak szuper tésztákat tudunk készíteni ( spagetti , makaróni, szélesmetélt , cérnametélt ) pillanatok alatt , de mennyei galuskát is . A bolognait eredetileg spagettivel készítik , én jelenleg galuskával keszítettem , szabadon választható ízlés szerint :)
Most egy igazi klasszikusról van szó , amit imádnak a gyerekek is , így egyértelmű , hogy elhoztam nektek a Vegán változatát is. -Hús mentes , -tojás mentes ,-gluténmentes , -állatemntes , kölesmentes ,-citromsav mentes. . Anyukák , nagymamák ha nem akarnak már semmit megenni szinte a gyerekek , ez a Vegán bolognai nem hogy finom , de egészséges is. Garantált a siker :) Tökéletes tápanyagforrásokat tartalmaz.
Hamár megvan a -glutén és -tojás mentes házitésztánk , minden problémás összetevőtől mentesen , hozok néhány receptet amivel feltétezhetjük . Kezdjünk a Vegán ,, bolognai ,, szósszal :)
Vegán bolognai szósz hozzávalók :
-vöröshagyma (2 kisebb , 1 nagy fej )
-tisztított víz
-parajdi só
-bio datolyacukor /bio datolyaszirup
-babér levél (3-4 levél )
-kápia paprika ( 1 db )
-sárgarépa (2-3 db )
-fokhagyma (3 gerezd )
-bio paradicsompüré (üveges változat , nem konzerv ! )
-borsófehérje granulátum ( éden prémium márka , A darált húst helyettesíti )
-fűszerek : -friss bazsalikom ( 3-4 levél ) , -oregánó , -bors , -pici chili , -vöröshagymapor , -koriandermag őrlemény , -fűszerkömény őrölt ,-majoranna , -bio vegeta (só mentes )
Szósz elkészítése :
1.Beáztatjuk kb 1 órát a borsófehérje granulátumot , sós fokhagymaporos vízben .
2.Megpároljuk tisztított vizen a felaprított vöröshagymát , megsózzuk.
3.Ha már majdnem kész a párolás , hozzáadjuk a datolyaszirupot és egy kicsit odakapatjuk, megkaramelizáljuk.
4.Felengedjük egy kis vízzel és hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, paprikát , reszelt/nyomott fokhagymát és tovább pároljuk és befűszerezük.
5.Leöntjük a beáztatott borsófehérje granulátumról a vizet , kinyomkodjuk! ( ez a lépés azért fontos mert igy kiázik a borsó íze )
6.Ha megpárolódott a répa és paprika , hozzáadjuk a kinyomkodott borsófehérje granulátumot és a bio paradicsompürét.
7.Kóstoljuk , utóízesítjük , kicsit összeforraljuk pár percig és kész is vagyunk :)
Tálalás :
A Julcseeka vöröslencsés házitészta lisztkeverékből készült tésztánkra vagy galuskára , rátesszük a szószt ,
ízlés szerint vegán sajttal megszórhatjuk a tetejét de el is hagyható .
Lisztkeveréket itt tudod megrendelni
Jóétvágyat ! :)