Ha segítségre szorulsz, keress bátran :) +36203589959

Egyéb Vegán recept ötletek

Vegán ,, bolognai,, recept

2021.09.17 11:27
Vegán ,, bolognai,, recept

Vegán ,, bolognai ,, feltét ötlet , a tésztákhoz, galuskához akár .

A Julcseeka vöröslencsés házitészta lisztkeverékből nem csak  szuper tésztákat tudunk készíteni ( spagetti , makaróni, szélesmetélt , cérnametélt ) pillanatok alatt , de mennyei galuskát is . A bolognait eredetileg spagettivel készítik , én jelenleg galuskával keszítettem , szabadon választható ízlés szerint :) 

Most egy igazi klasszikusról van szó , amit imádnak a gyerekek is , így egyértelmű , hogy elhoztam nektek a Vegán változatát is. -Hús mentes , -tojás mentes ,-gluténmentes , -állatemntes , kölesmentes ,-citromsav mentes. . Anyukák , nagymamák ha nem akarnak már semmit megenni szinte a gyerekek , ez a Vegán bolognai nem hogy finom , de egészséges is. Garantált a siker :) Tökéletes tápanyagforrásokat tartalmaz. 

Hamár megvan a -glutén és -tojás mentes házitésztánk , minden problémás összetevőtől mentesen , hozok néhány receptet amivel feltétezhetjük . Kezdjünk   a Vegán ,, bolognai ,, szósszal :) 

Vegán bolognai szósz hozzávalók : 

-vöröshagyma (2 kisebb , 1 nagy fej ) 

-tisztított víz 

-parajdi só 

-bio datolyacukor /bio datolyaszirup 

-babér levél (3-4 levél )

-kápia paprika ( 1 db )

-sárgarépa (2-3 db )

-fokhagyma (3 gerezd ) 

-bio paradicsompüré (üveges változat , nem konzerv ! ) 

-borsófehérje granulátum ( éden prémium márka , A darált húst helyettesíti  ) 

-fűszerek : -friss bazsalikom ( 3-4 levél ) , -oregánó , -bors , -pici chili , -vöröshagymapor , -koriandermag őrlemény , -fűszerkömény őrölt ,-majoranna , -bio vegeta (só mentes )

 

Szósz elkészítése : 

 

1.Beáztatjuk kb 1 órát a borsófehérje granulátumot , sós fokhagymaporos vízben . 

2.Megpároljuk tisztított vizen a felaprított vöröshagymát , megsózzuk. 

3.Ha már majdnem kész a párolás , hozzáadjuk a datolyaszirupot és egy kicsit odakapatjuk, megkaramelizáljuk. 

4.Felengedjük egy kis vízzel és hozzáadjuk a felaprított sárgarépát, paprikát , reszelt/nyomott fokhagymát és tovább pároljuk és befűszerezük. 

5.Leöntjük a beáztatott borsófehérje granulátumról a vizet , kinyomkodjuk! ( ez a lépés azért fontos mert igy kiázik a borsó íze ) 

6.Ha megpárolódott a répa és paprika , hozzáadjuk a kinyomkodott borsófehérje granulátumot és a bio paradicsompürét. 

7.Kóstoljuk , utóízesítjük , kicsit összeforraljuk pár percig  és kész is vagyunk :) 

 

Tálalás : 

A Julcseeka vöröslencsés házitészta lisztkeverékből készült tésztánkra vagy galuskára , rátesszük a szószt , 

ízlés szerint vegán sajttal megszórhatjuk a tetejét de el is hagyható . 

Lisztkeveréket itt tudod megrendelni

 

Jóétvágyat ! :)